Utile

Un oraș din România a INTERZIS manelele și grătarele pe spațiul public

Timișoara este primul oraș din România care interzice difuzarea manelelor și aprinderea grătarelor, proțapurilor și aparatelor de gătit cu flacără deschisă pe domeniul public al municipiului. Decizia Primăriei a fost receptată în mod diferit de cetățeni; în timp ce unii și-au manifestat aprecierea, alții au fost indignați, iar pentru alții a fost generatoare de zâmbete.

Oricât de bizară ar părea decizia primarului liberal Nicolae Robu, ea trebuie pusă în aplicare de îndată, conform unei adrese care nu lasă loc de interpretări. În document se arată, nici mai mult, nici mai puțin, că „se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, precum și practica anunțării de dedicații, indiferent cine și pentru cine le solicită. Se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timișoara, în aer liber, a grătarelor, proțapurilor și altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum și degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensități deranjante”.

Decizia edilului vine după ce, pe rețelele de socializare, au apărut filmulețe în care pot fi auzite manele și dedicații, făcute chiar lui. Cei care nu respectă decizia primarului vor fi amendați, fie că este vorba despre simpli cetățeni, fie despre timișoreni „cu funcții de conducere în structurile implicate”.

  • Târgurile și festivalurile gastronomice, sub semnul întrebării.

Decizia edilului pune sub semnul incertitudinii toate manifestările cultural-artistice organizate în oraș. De pildă, restaurantele din târguri nu vor mai putea folosi ceaunul pentru gulaș, discul pentru ciolan sau grătarele pentru fruptură, deoarece folosesc flacăra deschisă și sunt „degajatoare de bucătărie de intensități deranjante”.

Potrivit OPINIA TIMIȘOAREI, totul ar fi pornit după ce pe Facebook au apărut filmulețe de la un târg în care sunt difuzate manele și se fac dedicații, chiar și primarului Robu. Cu toate acestea, un consilier independent din Timișoara atrage atenția că grătarele în piețe sau pe străzi sunt interzise încă din 2007, potrivit unei hotărâri de Consiliul Local, care nu a fost respectată.

  • Semnătură cu zâmbete.

Dacă unii au râs de hotărârea anti-manele, alții au zâmbit la vederea semnăturii pe care a folosit-o primarul Nicolae Robu în nota transmisă instituțiilor. Edilul are o semnătură foarte elaborată, pe care mulți dintre cititorii de presă nici măcar nu o înțeleg.

Același stil bombastic poate fi întâlnit și în alte documente oficiale, edilul ţinând să-şi treacă în semnătura pe actele oficiale toate titlurile şi diplomele pe care le deţine:

„Ing., Dr. ŞI, Dhc, Prof. univ. Nicolae Robu” este titulatura pe care şi-o asumă primarul Timişoarei în actele oficiale.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.