Utile

Dacă a reușit Cristi, crede-mă că și tu poți reuși!

Cristi Georgescu este un tânăr de 32 de ani, care a devenit un model pentru întreaga lume după ce a sfidat toate piedicile și a ajuns ce și-a dorit. Azi, tânărul fără o mână este reporter al Observatorului de la Antena 1. Și încă unul foarte bun!

Cristi s-a născut în 1987, în ziua de Crăciun, la Maternitatea Ploiești. În acea zi, un doctor a decis că mama sa, deși a avut o sarcină fără probleme, trebuie să facă cezariană. Când doctorul a tăiat burta mamei, a secționat și mâna stângă a bebelușului.

Au urmat clipe de coșmar pentru întreaga familie. În timp ce mama sa a fost internată la Terapie Intensivă pentru că nu se simțea bine, copilul a fost trimis direct la morga spitalului. La un ultim tur de verificare, o asistentă l-a găsit pe bebeluș zbătându-se pe podeaua încăperii. L-a dus direct în sala de operație, unde i s-a cusut rana. A urmat un an petrecut în spital.

Azi, Cristi transmite pentru Observator din poate cea mai frumoasă și aglomerată zonă a României: Valea Prahovei. O face cum mult profesionalism, iar transmisiunile sunt apreciate de întregul public.

Ei bine, prieteni, dacă tânărul fără o mână a reușit să înfrunte toate vicisitudinile vieții pentru a-și urma visul, cred că e cazul să încetăm și noi să ne mai plângem.

De pildă, am putea începe prin a ne comporta ca niște bărbați adevărați, nu precum niște floricele care nu suportă o răceală, o mustrare sau o nedreptate a vieții. Bunicii noștri erau luați cu arcanul la 16 ani și duși direct pe front. Mai mult de jumătate dintre ei nu se mai întorceau, dar credeți-mă că înfruntau moartea cu o seninătate infinit mai mare decât cei care se smiorcăie, azi, la o simplă injecție.

Să încetăm să ne mai plângem că pe noi nu ne ajută nimeni. Hai să nu mai dăm vina pe stat, pe familie sau pe societate. Să ne rugăm doar să fim sănătoși și să mulțumim pentru cele două mâini și două picioare pe care ni le-a dat Dumnezeu. Unii nu le au și tot sunt mai bărbați ca noi.

Să fim așa cum am fost creați, prieteni. Știu, toți avem momente mai bune sau mai proaste. Viața e o suită de urcușuri și de coborâșuri. Într-o țară precum România e destul de greu să reușești pe cont propriu. Dar amintiți-vă că mulți dintre noi suntem sau vom deveni capi de familii, iar un tată este o persoană pe care trebuie să te poți baza. Hai să luăm exemplul celor de dinaintea noastră, care au făcut mult cu puțin și care și-au trăit viața cu demnitate.

Așa cum, de exemplu, o face Cristi. Și o face de o mie de ori mai bine decât mulți dintre noi.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *