Utile

Povestea preotului care a murit după ce i-a cedat unui tânăr aparatul său de respirat

Un preot italian infectat cu coronavirus a murit după ce a decis să îi cedeze aparatul său de respirat unui pacient mult mai tânăr. Părintele în vârstă de 72 de ani este acum omagiat de lumea întreagă.

Cu o lună înainte de Sfintele Paști, părintele Giuseppe a făcut sacrificiul suprem, anticipând, ca mulți alți martiri, Marea Jertfă a Mântuitorului Hristos.

Să reflectăm bine la asta. Nu întâlnești zilnic un om care să renunțe la propria viață pentru a o salva pe a altuia, nu-i așa?

Dar dincolo de sacrificiul părintelui Giuseppe, care a marcat această ultimă și nobilă voltă pe portativul vieții sale, se ridică întrebarea:

Cât de periculos este acest virus care a pus punct atâtor vieți în care mai era loc de virgulă? Câți dintre noi și-i vor pierde pe cei dragi dacă țara noastră va urma scenariul Italiei?

Și – mai mult decât atât – suntem dispuși să facem și noi un sacrificiu, acela de a rămâne în case, cu cei dragi, cu Dumnezeu, cu noi înșine până trece pericolul? Pentru că este evident ce se va întâmpla dacă vom ajunge la cifra de infectați din Peninsulă..

Gândiți-vă bine la asta: Un preot face sacrificiul ultim pentru a salva o viață. Noi nu trebuie decât să fim responsabili și să stăm în casă…

 

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.