ExercițiiRezumate

Rezumatul textului „Un băiat ca toți ceilalți” de Lorenzo Marone

Într-o dimineață călduroasă, Mimì este invitat de tatăl său să îl însoțească la pescuit. Deși consideră această activitate mai degrabă o pierdere de timp, băiatul acceptă să meargă. Ideea de a lua cu sine o carte nu este însă pe placul tatălui, care îl îndeamnă să își ia la el doar costumul de baie.

În zorii zilei, cei doi ajung la destinație, într-un loc feeric de pe malul Mării Tireniene. În ciuda faptului că își petrec ziua împreună, Mimì simte o oarecare distanță, cauzată, probabil, și de faptul că el și tatăl său nu împărtășesc aceleași pasiuni.

Tatăl constată că ziua nu este una tocmai bună, dar și că lui Mimì nu îi place să pescuiască. În schimb, băiatul este atras de lumea cărților și mărturisește că și-ar dori să devină scriitor, astronaut sau matematician. La polul opus, tatăl său consideră mult mai potrivită alegerea unei profesii rentabile, care să îi asigure fiului un trai lipsit de griji.

Deși se opune acestei abordări materialiste, Mimì înțelege, din cuvintele tatălui său, că este bine ca oamenii să aibă idealuri, dar că dorințele lor trebuie să fie realiste și că trebuie să se bucure de viață, indiferent dacă ajung sau nu cineva.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.