Exerciții

Crezi că există mai multe feluri de a descifra lumea în care trăim? Motivează-ţi răspunsul, în 50-100 de cuvinte, valorificând textul 2

8. Crezi că există mai multe feluri de a descifra lumea în care trăim? Motivează-ţi răspunsul, în 50-100 de cuvinte, valorificând textul 2.

Consider că există mai multe moduri de a descifra lumea în care trăim. Dacă oamenii reușesc să o descopere cu ajutorul lecturii, al experiențelor personale și al interacțiunilor sociale, animalele descoperă universul înconjurător prin intermediul simțurilor.

De exemplu, în textul 2, cățelușa Exa descifrează tainele lumii prin miros: „De cum deschid poarta, Exa își proptește nasul în pământ și o ia din loc, cu mine cu tot. (…) Exa citește marele tom de mirosuri al străzii.”.

Ea este asemănată cu cercetătorii care scanează terenul cu detectorul de metale, scopul fiind același: descoperirea unui lucru sau al unui sens nou.

Curând, naratorul va realiza că nu doar câinii sunt „cititori”. Observând-o într-o bună zi în curte, el descoperă că Bope „se mișca cu grija unui expert care răsfoiește, cu mănuși în mâini, un manuscris prețios și delicat.”

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *