Exerciții

Crezi că este plictisitor să vizitezi de mai multe ori un loc? Motivează-ți răspunsul, în 50-100 de cuvinte, valorificând textul 2

8. Crezi că este plictisitor să vizitezi de mai multe ori un loc? Motivează-ți răspunsul, în 50-100 de cuvinte, valorificând textul 2.

Sugestie de răspuns:

Consider că nu este plictisitor să vizitezi un loc de mai multe ori, câtă vreme reîntoarcerea acolo este un prilej de bucurie și de mulțumire sufletească.

Într-un fel, orice loc pe care îl vizităm devine o parte din noi. Bune sau rele, experiențele de călătorie ne rămân întipărite în minte, iar pe unele dintre ele le păstrăm și în suflet. Fie că descoperim lucruri noi pe stradă, fie că ne împrietenim cu oamenii locului sau că ne bucurăm de mâncarea și băuturile zonei, nu vom părăsi niciodată destinația fiind aceleași persoane care am fost atunci când am sosit.

De exemplu, personajul din textul 2 călătorește regulat la Constantinopol și la Atena, iar vizitarea unor locuri îi trezește noi și noi emoții. Pe treptele Parthenonului din Atena, Delavrancea reflectează la marile opere ale Antichității, iar sufletul său vibrează în fața unui astfel de edificiu: „Nu-și stăpânea lacrimile de emoție în fața mândrelor coloane de marmură, înălțate pe orizontul marin, zvelte și robuste.”.

De altfel, ori de câte ori timpul îi permite, Delavrancea se întoarce în aceleași locuri din Constantinopol, vorbind cu mult entuziasm despre ele. La restaurant comandă mereu același preparat – un pește cu carnea rumenie -, devenind cunoscut de personalul localului și căpătându-și numele de „domnul Barbun”.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.