Exerciții

Crezi că este important să cunoști istoria căilor ferate? Motivează-ți răspunsul, în 50 – 100 de cuvinte, valorificând textul 2

8. Crezi că este important să cunoști istoria căilor ferate? Motivează-ți răspunsul, în 50 – 100 de cuvinte, valorificând textul 2.

Consider că este important să cunoaștem istoria căilor ferate, deoarece ea reprezintă o mică parte din istoria țării noastre. Citind interviul consemnat de Simona Suciu, putem afla numeroase detalii interesante despre începuturile transportului feroviar în țara noastră: care a fost prima linie ferată română, cu ce viteză circulau trenurile, de unde erau importate primele garnituri feroviare, cine a fost primul român care a călătorit cu trenul și multe alte lucruri cu adevărat surprinzătoare.

Apoi, cred că este important să ne cunoaștem trecutul, pentru a putea să înțelegem prezentul și, astfel, să ne proiectăm viitorul. De pildă, ce ar mai fi lumea schițelor lui Caragiale fără tren și cum am putea înțelege noi, cei de azi, condițiile acelor vremuri, dacă nu ar exista consemnările istoricilor? Trenul – fie luxos, ca odinioară, fie sărăcios – face parte din istoria noastră, i-a inspirat pe mulți dintre scriitori și i-a apropiat pe oameni, conectând lumea.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.