Exerciții

Crezi că, în condiții dificile, e mai bine să continui sau să renunți la o competiție? Motivează-ți răspunsul, în 50 – 100 de cuvinte, valorificând textul 2

8. Crezi că, în condiții dificile, e mai bine să continui sau să renunți la o competiție? Motivează-ți răspunsul, în 50 – 100 de cuvinte, valorificând textul 2.

Răspuns posibil:

Consider că, în anumite situații, poate fi mai înțelept să renunți la o competiție, dacă participarea ta ar însemna să-ți pui în pericol sănătatea. Există însă și situații în care perseverența și curajul pot face diferența, așa cum se întâmplă în cazul competiției de la Varșovia. Atunci, pe o vreme extremă, Felix Țopescu decide să intre în cursa hipică.

Nu toți competitorii au acest curaj, unii dintre ei hotărând să se retragă după refuzul juriului de a anula concursul: „Nimănui nu-i venea să creadă, dar hotărârea era luată, ceea ce i-a determinat pe mulţi dintre concurenţi să nu participe.”

Intrat în cursă, românul este „gata de luptă cu… ploaia, noroiul şi obstacolele”, asta deși „deşi nu se mai vedea iarba, totul fiind acoperit de apă”. Întrecerea nu este însă lipsită de riscuri, dat fiind terenul alunecos pe care trebuie să alerge Jolka. În cele din urmă, decizia de a intra în concurs se dovedește a fi una inspirată: după cei 650 de metri, Felix Țopescu încheie cursa cu zero greșeli.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *