Exerciții

Completează spațiile libere din textul de mai jos, reprezentând mărturisirea unui cititor nostalgic, cu forma corespunzătoare a cuvintelor scrise între paranteze

8. Completează spațiile libere din textul de mai jos, reprezentând mărturisirea unui cititor nostalgic, cu forma corespunzătoare a cuvintelor scrise între paranteze:

Lectura ………………………….. (însăși/ înseși) a poeziilor lui Eminescu mă poartă pe…………………..(aceiași/ aceeași) cale a copilăriei, …………………………. (a cărei/ a cărui) vrajă îmi dă puterea să depășesc orice barieră. Le citesc pe toate cu o stare de spirit…………………………. (pregătit/pregătită) de poezia modernă. A zis bine cine a zis că apariția …………………. (unui/unei) poet original schimbă ……………………. (ceva/cumva) esențial în trecutul unei literaturi.

Lectura însăși a poeziilor lui Eminescu mă poartă pe aceeași cale a copilăriei, a cărei vrajă îmi dă puterea să depășesc orice barieră. Le citesc pe toate cu o stare de spirit pregătită de poezia modernă. A zis bine cine a zis că apariția unui poet original schimbă ceva esențial în trecutul unei literaturi.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *