Exerciții

Asociază fragmentul din opera literară „În umbra ei” de Simona Antonescu cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând, în 50 – 100 de cuvinte, o valoare comună, prin referire la câte o secvență relevantă din fiecare text

9. Asociază fragmentul din opera literară „În umbra ei” de Simona Antonescu cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând, în 50 – 100 de cuvinte, o valoare comună, prin referire la câte o secvență relevantă din fiecare text.

Lectura fragmentului din opera literară „În umbra ei” mă duce cu gândul la romanul „Războiul care mi-a salvat viața” de Kimberly Brubaker Bradley, în care este evidențiat atașamentul copiilor față de animale.

În textul 1, Cornelia se atașează de Zmeu, un cățel maidanez pe care mama ei îl găsise prin vecini. Curând, fetița și cățelul vor fi nedespărțiți. Grija ei față de prietenul necuvântător se manifestă print-un evantai de gesturi afectuoase: Cornelia îi descoperă împrejurimile, iar plânsul lui dintr-o noapte o face să își piardă somnul. În cele din urmă, își determină mama să îl primească în casă pe cățel, fie și numai pentru câteva zile.

În romanul „Războiul care mi-a salvat viața” de Kimberly Brubaker Bradley, Ada „se vindecă” de traumele trecutului printr-o binefăcătoare prietenie cu Untișor, căluțul abandonat de pe proprietatea doamnei Smith. Legătura dintre cei doi va fi ca o simbioză: Untișor va primi toată grija fetei, care îl va hrăni și îl va țesăla, în timp ce animalul îi va reda Adei curajul și încrederea în forțele proprii.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *