Ajutor la temeClasa a VIII-a

În text, există două secvențe retrospective, în care Platanos povestește despre locurile în care a trăit înainte de a veni în tabără. Identifică-le.

4. În text, există două secvențe retrospective, în care Platanos povestește despre locurile în care a trăit înainte de a veni în tabără. Identifică-le.

Secvența 1:

— Eram bine situat, s-a lăudat el, lângă o cafenea frecventată de lume bună. Vara e atât de aglomerat, încât poți să simți în nas aburii cafelei, mirosul de scorțișoară ori parfumurile femeilor. Pe timpul zilei se umple de elevi, care vin pentru înghețată și prăjituri.

(…)

— Iar seara, continuă el să povestească, cânta orchestra. Pe timp de vară abia apucam să-nchid ochii, uneori mă prindea dimineața! Și n-aveți idee ce gălăgie nebună e în oraș: mașini, sirene, scrâșnete și geamuri trântite. Însă pe mine cel mai tare mă enervau chicotelile de la ora 6, când, timp de jumătate de oră, nu le auzeam decât pe tipele care lucrează la Bila de Aur.

Secvența 2:

— Știu sigur că e un orar. Era un magazin la parterul mallului, o ciocolaterie, iar pe ușă stătea agățat un orar exact cum e ăsta.”

(…)

Stăteam la intrare, lângă un card reader, și spuneam: Bună ziua, vă rog să apropiați cardul! Când se umplea sala, cineva îmi aducea o tabletă plină de cărți și putea să cadă tavanul pe mine, că nu mă mișcam. Citeam orice, dar mai ales romane: Contele de Monte Cristo, Comoara din insulă, Singur pe lume, Mihail, câine de circ și câte altele.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.