Ajutor la temeClasa a VIII-a

Prin ce se deosebește Platanos de cele trei plante? Te poți referi la numele personajelor, la experiențele lor și la limbajul folosit de fiecare.

14. Prin ce se deosebește Platanos de cele trei plante? Te poți referi la numele personajelor, la experiențele lor și la limbajul folosit de fiecare.

Sugestie de rezolvare:

În primul rând, Platanos se deosebește de celelalte plante prin faptul că aparține unei alte specii. El este un arbust viguros, în timp ce Sisinel, Vio și Năsosu îl privesc de jos în sus, de la înălțimea unei flori. Denumirea savantă este încă un mod de diferențiere față de celelalte plante: „Un singur lucru devenea cert: numele meu, care atâta vreme mi se păruse frumos, începea să sune aiurea. Sisinel. Cum să mă prezint Sisinel, în fața unui tip care se recomandase Platanos?!”

În al doilea rând, experiențele din lumea „de dincolo de râu” îl fac pe Platanos misterios în ochii celor care nu au călcat niciodată în afara taberei. Limbajul său este unul elevat, dovedind erudiție și cunoașterea unor limbi străine: „Mais ça, c’est inacceptable!”.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.