Ajutor la temeClasa a VIII-a

Lucrați în perechi. Notați trăsăturile fizice și morale ale lui Cati, având în vedere fiecare fragment reprodus mai jos.

Trăsăturile fizice și morale ale lui Cati ce rezultă din cele patru fragmente sunt:

C1: O persoană veselă, care, prin mici trucuri, știe să se facă plăcută printre cei din tabără: „din când în când ne cumpăra ciocolată și mai ales niște prăjituri pufoase cu trei straturi de cremă”.

C2: Cati are o figură amuzantă („cu fața ei de gogoașă”). Cu toate acestea, rămâne o persoană responsabilă, fidelă misiunii sale de a oferi o îngrijire cât mai bună fiecărei plante: „Cred că-ți dai seama că au fost luate toate măsurile ca să te simți bine”.

C3: Atașată de plantele pe care le îngrijește, Cati nu înțelege hotărârea lui Sisinel, care ține cu tot dinadinsul să fie mutat. Insistența dedițelului o face pe Cati să lanseze un ultim avertisment: „Dar să știi că nu te mai poți întoarce”.

C4: Cati este o prezență plăcută, sinceră și de încredere, tipul de persoană de care plantele născute cu defect au mare nevoie. Frumusețea fizică este în consonanță cu frumusețea interioară a personajului: „Avea și o mutricică simpatică, după standardele mele de atunci”.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *