Clasa a VII-a

Lucraţi în perechi. Discutaţi despre alte modalități în care ar fi putut să reacționeze fata. Voi cum ați fi procedat?

Copii, aceasta reprezintă doar o variantă de răspuns, un simplu instrument orientativ care să vă ajute în rezolvarea temei. Răspunsul vostru trebuie să fie însă unul original. Sunt sigur că vă veți descurca de minune!

Cum aș fi rezolvat eu:

a. Decizia Marei de a se transforma în scut uman pentru salvarea puiului de urs a fost, de departe, cea mai sigură și inspirată măsură de prevenire a unei tragedii. Mara ar fi putut proceda și altfel, însă nu cu tot atâtea șanse de reușită. De pildă, ea ar fi putut să părăsească incinta Direcției Generale de Pașapoarte, permițându-i puiului să fugă pe poartă. În acest caz, existau însă șanse ca puștile să aibă cuvântul hotărâtor.

b. Dacă nu ar fi fost înzestrată cu atâta tenacitate, curaj și milă față de animale, Mara ar fi putut să plece bine-mersi de la fața locului și să nu se expună unui astfel de pericol. Situațiile excepționale cer însă măsuri excepționale și iat-o pe Mara noastră sărită în fața ursului, gata să se sacrifice pentru un pui care, ce-i drept, nu voia decât să vadă…cum e lumea.

c. Nu cred că aș fi avut curajul de a mă apropia prea mult de urs, dar cu siguranță i-aș fi implorat pe cei de față să nu tragă. 

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *