Clasa a VII-a

Identifică, în ultima secvență a textului, un paragraf în care mai multe personaje se comportă ca unul singur. Prin ce cuvânt sunt numite acele personaje?

Copii,

Este evident că ne aflăm în căutarea unui substantiv colectiv. Cuvântul nostru trebuie să aibă formă de singular, dar înțeles de plural, din moment ce trebuie să numească mai multe personaje, potrivit cerinței.

În ultima secvență a textului nu sunt prea multe paragrafe în care care mai multe personaje se comportă ca unul singur. Eu am găsit doar două:

  1. Urletele mulţimii se transformă în vorbe, apoi vorbele-n șoapte, șoaptele-n răsuflări de ușurare.
  2. Lumea se uită la ursuleţ. Ursuleţul privește fermecat petalele roșii ale mușcatelor, purtate de vânt prin faţa ochilor săi înainte să se aștearnă pe jos. Seamănă atât de mult cu fluturele pe urmele căruia a plecat de acasă!

Ei bine, acum e rândul vostru:

Care cuvânt din primul paragraf desemnează mai mulți oameni, care se comportă la fel? E simplu; până la urmă, căutați un substantiv colectiv!

Dar din cel de-al doilea? Nu e greu deloc! 

Copii, aceasta reprezintă doar o variantă de răspuns, un simplu instrument orientativ care să vă ajute în rezolvarea temei. Răspunsul vostru trebuie să fie însă unul original.  Sunt sigur că vă veți descurca de minune!

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *