Clasa a VII-a

Completează, în caiet, tabelul de mai jos cu două situaţii din text care te-au impresionat și menţionează emoţiile pe care ţi le-a provocat fiecare dintre acestea

  • Situație: „Și puiul oftează de se clatină tulpina uscată a ciulinului.”
  • Emoție: Tristețe, resemnare

  • Situație: „Acum aleargă printre tufe și copaci, strivind ierburi înalte și ude, făcând tumbe, oprindu-se ca să adulmece ciuperci și să soarbă apa dimineţii adunată în scobiturile buturugilor groase. Acum se odihnește într-un petic de soare, sprijinită cu spatele de un ciot, cu labele din faţă întinse pe lângă corp, cu ochii larg deschiși și cu respiraţia tăiată.”
  • Emoție: Bucurie, extaz

2. Între emoţiile identificate de tine sunt și unele contradictorii? Precizează-le.

Emoțiile generate de cele două situații sunt contradictorii. În prima situație, puiul este cufundat în tristețe și „oftează de se clatină tulpina uscată a ciulinului”. Câteva minute mai târziu, resemnarea se transformă în entuziasm, deoarece condiția sa de animal captiv se schimbă: Puiul de urs zburdă vesel printre copaci, prin iarba înaltă și pe malul apei, bucurându-se din plin de starea de libertate. 

Copii, aceasta reprezintă doar o variantă de răspuns, un simplu instrument orientativ care să vă ajute în rezolvarea temei. Răspunsul vostru trebuie să fie însă unul original. Sunt sigur că vă veți descurca de minune!

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *