Clasa a VII-a

Autoarea textului „Cum e lumea”, Veronica D. Niculescu, îţi adresează două întrebări. Formulează răspunsuri și trimite-i-le pe adresa editurii. Ce asemănări ai observat între ursuleţul și fata din povestire? Ai dorit vreodată să pleci într-un loc necunoscut, unde nu ai mai fost niciodată? Unde și de ce?

  1. Ce asemănări ai observat între ursuleţul și fata din povestire?

Ursulețul și fata din povestire par să aibă în comun dorința de a explora și de a cunoaște lumea înconjurătoare. Deși a reușit să se familiarizeze cu Sibiul, Mara „își dorește foarte tare să plece. Să călătorească. Să vadă și alte locuri, să cunoască și alte orașe, ba chiar alte ţări.”.

Dar dacă omul este un căutător prin natura sa, animalul simte instinctiv nevoia de libertate. Ursulețul Bianca s-a născut în captivitate și nu știe cum e să fii liber, însă tânjește după lumea de dincolo de cușcă: „deși s-a născut aici, știe că există o lume întreagă dincolo de cușca asta”.

2. Ai dorit vreodată să pleci într-un loc necunoscut, unde nu ai mai fost niciodată? Unde și de ce?

Da, mi-aș dori din tot sufletul să călătoresc și să merg în locuri pe care nu le-am mai vizitat niciodată. Uneori, mama spune că „Lumea e o carte, iar cine nu călătorește citește doar coperta”. Aș vrea să văd America, acest „Tărâm al Marilor Promisiuni”, dar și fermecătoarea Asie, deoarece este încărcată de istorie, de tradiții și de frumuseți naturale unice.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *