Ajutor la temeClasa a VIII-a

Autoarea a segmentat textul în șase părți, marcate fiecare printr-un asterisc. Propune un titlu pentru fiecare secvență și grupează apoi evenimentele de la exercițiul 2 din secțiunea Explorare, astfel încât să corespundă acestor secvențe ale textului

Sugestie de rezolvare:

Etapele acțiunii Titlul celor șase părți ale textului Evenimentele corespunzătoare fiecărei părți
Situația inițială În acest caz nu vom propune un titlu, deoarece acest moment nu este prezentat în ext. În tabără apare un nou-venit, care îi impresionează pe toți cei prezenți.
Desfășurarea acțiunii Misteriosul Platanos Cuprins de nostalgie, Platanos rememorează momentele fericite în care stătuse lângă „Bila de Aur”, putând admira priveliștea orașului. Săptămâni în șir, plantele din tabără se lasă purtate în universul poveștilor interesante spuse de acesta.
Ultimele prăjituri / Trecerea la viața adultă Cati le aduce prăjituri celor din tabără.
Prietenie extremă Vrăjit de personalitatea noului „colocatar”, Sisinel îi cere lui Cati să fie mutat lângă acesta. Se lovește de un refuz, dar reușește să obțină și să lectureze cartea preferată a lui Platanos, „Singur pe lume”.
O alegere riscantă În cele din urmă, deși înțelege că nu se va mai putea întoarce, Sisinel este scos din pământ și mutat la umbra noului său prieten.
Transformarea Mutarea îi face rău, dar, cu timpul, își revine și este fericit să asculte din nou poveștile pline de farmec ale lui Platanos. Bucuria sa va fi de scurtă durată, deoarece transformarea începe curând, iar comunicarea lor este întreruptă.
Situația finală Prieteni regăsiți Soseşte primăvara, iar Sisinel înfloreşte. El își regăsește vechii prieteni, pe Vio și pe Năsosu.

 

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.