Ajutor la temeClasa a VIII-a

Asociază fiecărui anotimp o stare a plantelor. Indică un citat din text care să justifice asocierea făcută

Exercițiul 13, pagina 16: Asociază fiecărui anotimp o stare a plantelor. Indică un citat din text care să justifice asocierea făcută.

Sugestie de rezolvare:

  • Vara – fericire: „Vara e atât de aglomerat, încât poți să simți în nas aburii cafelei, mirosul de scorțișoară ori parfumurile femeilor. Pe timpul zilei se umple de elevi, care vin pentru înghețată și prăjituri.” „ Pe timp de vară abia apucam să-nchid ochii, uneori mă prindea dimineața!”
  • Toamna – tristețe: „Nimic nu era mai greu, în condiția noastră, decât atunci când începeau ploile, toamna. Muream de frig, dar Cati ne consola că abia astfel o să avem parte de o transformare rapidă.
  • Iarna – amorțire: „Câteva zile, Cati a uitat de mine, pentru că lui Vio i-au amorțit mâinile. Vorbea rar, iar pielea ei prinsese o culoare de sfeclă. Știam că în curând avea să fie doar o plantă, înfiptă în mocirla de lângă râu.”
  • Primăvara – renaștere: „Râul aducea aburi calzi, iar câțiva fluturi începuseră să zboare pe lângă mine.
    Știam că în curând aveam să-nfloresc. Într-o dimineață am auzit un glas nu departe de
    mine: — N-arăți rău! Ești plin de flori albe!”
Copii, aceasta reprezintă doar o variantă de răspuns, un simplu instrument orientativ care să vă ajute în rezolvarea temei. Răspunsul vostru trebuie să fie însă unul original. Sunt sigur că vă veți descurca de minune!

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.