Exerciții

Crezi că e plăcut să îți petreci vacanțele în compania prietenilor? Motivează-ți răspunsul, în 50-100 de cuvinte, valorificând textul 2.

8. Crezi că e plăcut să îți petreci vacanțele în compania prietenilor? Motivează-ți răspunsul, în 50-100 de cuvinte, valorificând textul 2.

Consider că petrecerea vacanțelor în compania prietenilor este una dintre numeroasele experiențe plăcute pe care viața ni le poate oferi. Citind fragmentul „Portret” de Cella Delavrancea, am realizat ce amintiri prețioase a strâns în suflet fiica scriitorului, rememorând clipe din copilăria fericită și lipsită de griji.

În vacanțele idilice petrecute în zona Mănăstirii Agapia, Cella și părinții ei erau însoțiți de prienteni de familie, printre care poetul Alexandru Vlahuță și fiicele acestuia. E drept că farsele pe care le făceau tații dădeau fiori uneori, însă constituiau o formă de umor ce aducea bucurie și comuniune, creând aminitiri prețioase pentru viitor.

Prietenii oferă sprijin moral și dau sentimentul siguranței, așa că petrecerea vacanțelor alăuri de ei nu poate să fie decât benefică.

Cosmin Șontică

Spune-mi despre ce crezi că ar mai trebui să scriu aici! 0725.225.335 | [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *