Precizează, în două – trei enunțuri, mijlocul de caracterizare și o trăsătură morală a tatălui, identificate în fragmentul următor: „Nu mi-a reproșat niciodată cu adevărat și nici n-a încercat să-mi împiedice pasiunile în vreun fel, nu cred că din spirit de libertate și respect pentru alții, ci pentru că pe el nu-l interesa cum îmi petreceam timpul, important era să nu-i fac probleme. Ne găsiserăm echilibrul, iar eu nu pretindeam cine știe ce și el nu punea multe întrebări.”
6. Precizează, în două – trei enunțuri, mijlocul de caracterizare și o trăsătură morală a tatălui, identificate în fragmentul următor:
„Nu mi-a reproșat niciodată cu adevărat și nici n-a încercat să-mi împiedice pasiunile în vreun fel, nu cred că din spirit de libertate și respect pentru alții, ci pentru că pe el nu-l interesa cum îmi petreceam timpul, important era să nu-i fac probleme. Ne găsiserăm echilibrul, iar eu nu pretindeam cine știe ce și el nu punea multe întrebări.”
Răspuns posibil:
În fragmentul selectat, tatăl este prezentat prin prisma relației cu fiul său, Mimi, naratorul apelând la mijloacele caracterizării indirecte pentru a-l descrie. Astfel, din comportamentul său reiese faptul că este un om îngăduitor, poate puțin dezinteresat, care nu-i îngrădește fiului dreptul de a-și petrece timpul liber așa cum acesta dorește. Între cei doi există un fel de concesie: Mimi nu cere prea multe, iar tatăl nu pune prea multe întrebări.