Crezi că rețelele sociale oferă soluții potrivite pentru rezolvarea unor situații dificile? Motivează-ți răspunsul, în 50 – 100 de cuvinte, valorificând textul 2
8. Crezi că rețelele sociale oferă soluții potrivite pentru rezolvarea unor situații dificile? Motivează-ți răspunsul, în 50 – 100 de cuvinte, valorificând textul 2.
Consider că rețelele sociale pot oferi soluții care să contribuie la rezolvarea unor situații dificile, așa cum se întâmplă, de pildă, în cazul autoarei articolului din „Dilema veche”.
În textul menționat, descoperirea unui animal ciudat, nemaivăzut până atunci, o face pe autoare să își pună numeroase întrebări în privința originii lui: „Oare să fie totuși un șobolan alb? (…) O fi vreun pui de pisică? Atunci de ce nu miaună?!”.
Răspunsul îl va primi la scurt timp după ce va posta pe o rețea socială fotografii cu neașteptatul „vizitator”: „Apoi, inevitabil, l-am pus pe Facebook… În mod inevitabil, animalul meu din curte capătă like-uri și devine vedetă. E dihor – spun mulți. […] Da, există dihori domestici. Se cumpără de la petshop, sunt jucăuși și afectuoși,
se atașează de stăpân, se scot la plimbare cu hamul”.
În cele din urmă, postarea devine virală, fiind distribuită pe diferite grupuri ale iubitorilor de dihori. De aici, autoarea obține numeroase informații prețioase, care o ajută să gestioneze mai bine situația, totul culminând cu vizita unui specialist: „La început, am primit mesaje cu sfaturi – ce mănâncă, ce comportament are, cum să te apropii de el, am primit inclusiv un fișier audio cu niște sunete specifice care o să-l facă să iasă din gaură. (…) Norocul nostru a fost că, prin toate aceste mesaje de întrajutorare dihorească, am dat și de un tânăr biolog, care a venit la noi acasă, prompt și profesionist, cu o cușcă-capcană pe care a montat-o în fața găurii.”
Așadar, rețelele sociale ne pot fi de mare ajutor în depășirea unor situații limită, căci mai multe capete înseamnă mai multe idei, iar din varietatea păreri expuse online nu se poate să nu se aleagă măcar una potrivită.