Zic și eu..

Ne-am ofuscat degeaba!

Ne-am ofuscat degeaba după asocierea Irinei Rîmeș cu Brâncuși. Numai așa le putem face cunoscute tinerilor noștri valori precum „domnul sculptor”.

Trecând peste impietatea de săptămâna trecută, tot cu ajutorul doamnei Rîmeș le vom putea spune tinerilor noștri că România a avut și un domn compozitor, un domn aviator, un domn poet și mulți alții..

Că e ok să fii „mainstream”, așa cum a zis Irina Rîmeș atunci când a recunoscut că nu știe prea multe despre Brâncuși. Și avea dreptate, pentru că mulți dintre noi, cei născuți după ’90, nu ne încărcăm memoria cu astfel de nobile inutilități..

Nici ministrul Culturii n-a greșit când a propus-o pe Irina Ambasador al Zilei Naționale „Constantin Brâncuși”. Moldoveanca este un exponent al Generației Y”, iar în felul acesta au aflat și tinerii despre un mare român care, întorcându-se din Franța acum aproape un veac, le-a spus conaționalilor:

„V-am lăsat săraci şi proşti, v-am găsit şi mai săraci şi proşti!”

Tinerii noștri ar putea afla multe și – da! – vedetele lor sunt cei mai potriviți purtători de mesaje. Și „Paraziții” au (sau „a”?) promovat cartea în cadrul unei campanii care a arcuit, la vremea ei, multe sprâncene. Oricum nu dăm doi bani pe cultură. Ce rău i-am mai putea face culturii dacă o asociem cu personaje…„mainstream”?

Ah, era să uit! Unii dintre tinerii noștri ar mai putea afla că medicii chiar salvează vieți; nu trebuie să se verifice asta în fiecare zi sau să se noteze undeva..

https://www.facebook.com/idobrica/videos/191754032039182/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *